fbpx
Ουλές Ακμής

Ουλές Ακμής Πώς Φεύγουν: Άμεση Αντιμετώπιση με Fractional Laser

Ουλές Ακμής: Τι είναι και πώς φεύγουν;

Δεν είναι λίγοι όσοι ταλαιπωρούνται από ουλές ακμής και δεν βρίσκουν άμεσα λύση στο πρόβλημά τους. Γενικά, είναι γνωστό ότι η ακμή αφήνει ουλές στο πρόσωπο και στο σώμα. Ωστόσο, πλέον υπάρχουν πλήρως αποτελεσματικές θεραπείες για τις ουλές ακμής. Μέσω αυτών των θεραπειών, το δέρμα αναζωογονείται και, συγχρόνως, αντιμετωπίζονται αρκετές ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις που ενδεχομένως έχουν οι ουλές στην ποιότητα της ζωής του ατόμου.

Γενικά, τα χαρακτηριστικά των ουλών ακμής καθορίζουν και την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι  τα εξής:

  • Το μέγεθος των ουλών.
  • Ο τύπος των ουλών.
  • Το πόσο σοβαρές είναι οι ουλές.

 

Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο καταλληλότερος ιατρός για τη θεραπεία του είναι ο πλαστικός χειρουργός. Μάλιστα, η εμπειρία και η εξειδίκευση του πλαστικού χειρουργού παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τόσο στην επιλογή της θεραπείας, όσο και στα αποτελέσματά της.

Το ιατρείο Kallisti Medical και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του είναι εδώ για να καλύψει τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας και του σύγχρονου άντρα. Οι θεραπείες που επιλέγονται για κάθε πρόβλημα, όπως για παράδειγμα για τις ουλές ακμής, βασίζονται πάντα σε μελετημένες προσεγγίσεις, ειδικά σχεδιασμένες για τον κάθε ασθενή.

 

Ουλές Ακμής: Το Fractional Laser αποτελεί έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης με θεαματικά αποτελέσματα

Πλέον, είναι γνωστό ότι το Fractional Laser λειτουργεί καταπληκτικά όσον αφορά το να φύγουν οι ουλές ακμής, και μάλιστα, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Πιο συγκεκριμένα, λειτουργεί αφαιρώντας το επάνω στρώμα του δέρματος για να αποκαλύψει νεότερα κύτταρα από κάτω. Ταυτόχρονα, προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στη μείωση της υφής και εμφάνισης των ουλών.

Φυσικά, το Fractional Laser CO2 είναι όχι μόνο ιδιαίτερα αποτελεσματικό, αλλά και ασφαλές για να φύγουν οι ουλές ακμής. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την ευρεία χρήση του Fractional Laser στην Πλαστική Χειρουργική, την υψηλή αποτελεσματικότητά του για προβλήματα δέρματος, καθώς και τη γρήγορη και ανώδυνη βελτίωση των ουλών της ακμής.

 

Ουλές Ακμής

 

Ουλές Ακμής: Ποιοι τύποι υπάρχουν;

Υπάρχουν 3 τύποι ουλών ακμής, οι οποίοι είναι οι εξής:

α) Ατροφικές Ουλές Ακμής

Πρόκειται για την κατηγορία ουλών ακμής που εμφανίζεται περισσότερο από τις άλλες 2 κατηγορίες, σε αναλογία 3 προς 1.

Ουσιαστικά, οι ατροφικές ουλές ακμής είναι μικρές εσοχές στο δέρμα. Παράγονται από το δέρμα, στην περίπτωση που δεν αναπτύσσει επαρκή ποσότητα ινοβλαστών κατά τη διαδικασία επούλωσης. Οι ινοβλάστες είναι σημαντικά κύτταρα που συμβάλλουν στην παραγωγή του κολλαγόνου και στην επούλωση των πληγών. Οι ατροφικές ουλές ακμής διακρίνονται στις παρακάτω 3 μορφές:

  1. Στις οξυγώνιες ουλές, που αποτελούν και τη συνηθέστερη μορφή. Πρόκειται για μικρές ουλές που έχουν εσοχές που εκτείνονται βαθιά στο χόριο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να φτάσουν ακόμη και στον υποδόριο ιστό. Εμφανίζονται κυρίως στις παρειές. Οι οξυγώνιες ουλές αντιστοιχούν περίπου στο 60%-70% των ατροφικών ουλών. Ουσιαστικά, μοιάζουν με ουλές ανεμοβλογιάς.
  2. Στις κυβοειδείς ουλές, που είναι η δεύτερη πιο συνηθισμένη κατηγορία. Είναι εμβυθισμένες και στενές ουλές, με μεγαλύτερες εσοχές από τις οξυγώνιες, έχουν σαφή άκρα και «μοιάζουν με μικρά τετράγωνα».
  3. Στις κυματοειδείς ουλές, που εμφανίζονται σπάνια. Έχουν ασαφή άκρα και δίνουν στο δέρμα μια κυματιστή εμφάνιση, εξαιτίας του συνδυασμού αυτών των ασαφών άκρων.

 

β) Υπερτροφικές Ουλές Ακμής

Οι υπερτροφικές ουλές ακμής εμφανίζονται όταν κατά τη διαδικασία επούλωσης, το δέρμα παράγει υπερβολικό αριθμό ινοβλαστών, οδηγώντας έτσι στο σχηματισμό μιας υψωμένης ουλής.

 

γ) Χηλοειδείς Ουλές Ακμής

Οι χηλοειδείς ουλές ακμής, αν και παρουσιάζουν ομοιότητες με τις υπερτροφικές ουλές, είναι πιο παχιές. Συχνά, παρουσιάζουν υπερμελάγχρωση, καθιστώντας την επιφάνεια της ουλής πιο σκούρα σε σύγκριση με το περιβάλλον δέρμα. Συνήθως, έχουν καφέ ή ερυθρό χρώμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να προκαλέσουν αίσθημα κνησμού ή πόνο.

 

Οι φυσικοί τρόποι θεραπείας των ουλών ακμής έχουν αποτέλεσμα;

Όπως πολλοί ασθενείς έχουν διαπιστώσει, κατά καιρούς προτείνονται πολλές κρέμες που περιέχουν φυσικά εκχυλίσματα από βότανα και προωθούνται ως η λύση για τις ουλές ακμής. Ωστόσο, η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι μόνο λίγα από αυτά τα προϊόντα μπορούν να προσφέρουν κάποια βελτίωση στην εμφάνιση των ουλών. Αντιθέτως, ορισμένες κρέμες είναι πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό ή και άλλα προβλήματα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Επομένως, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται με προσοχή.

Γενικά, ενδέχεται οι φυσικές θεραπείες να είναι αποτελεσματικές στη μείωση των επιφανειακών και μικρών ουλών. Ωστόσο, οι βαθιές και ανάγλυφες ουλές συχνά δεν αντιμετωπίζονται με φυσικές μεθόδους, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσουν περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα στον ασθενή.

Οι ουλές ακμής προκύπτουν εξαιτίας των αλλαγών στην ποσότητα και την ποιότητα στη δομή του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών στο δέρμα. Επομένως, οι θεραπείες με κρέμες που περιέχουν φυσικά συστατικά, όπως είναι το μέλι, το έλαιο καρύδας, η αλόη βέρα και άλλα, ενδέχεται να μην φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για τις ουλές ακμής, ιδιαίτερα όταν αυτές είναι περισσότερο ανάγλυφες.

Επομένως, σε τέτοιες περιπτώσεις, η πραγματικά αποτελεσματική αντιμετώπιση χρειάζεται να είναι μελετημένη και να περιλαμβάνει φαρμακευτική θεραπεία ή και ιατρική παρέμβαση. Για τον λόγο αυτόν, το καλύτερο που έχει να κάνει ο ασθενής είναι να συμβουλευτεί έναν έμπειρο και εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, που μπορεί να τον καθοδηγήσει σωστά.

Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους αντιμετώπισης των ουλών ακμής είναι το καινοτόμο, 3ης γενιάς Fractional CO2 Laser & erbium glass, το οποίο αποτελεί το νέο gold standard. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια νέα κατηγορία laser.

Αποτελεί το μοναδικό laser που συνδυάζει 2 μήκη κύματος, με ταυτόχρονη ή εναλλάξ εκπομπή. Έτσι, επωφελούμαστε στην ίδια θεραπεία, τα πλεονεκτήματα και των 2 τύπων laser. Επιπρόσθετα, σχεδόν εκμηδενίζονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες/ αντιδράσεις, συγκριτικά με άλλα laser ανάπλασης.

Στο Kallisti Medical, μετά από 20 χρόνια πορείας στον χώρο της αισθητικής και επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής και μέσα από την εμπειρία του ιατρικού προσωπικού, γίνεται εξατομικευμένος σχεδιασμός θεραπείας, πάντα με βάση τις αρχές της ιατρικής επιστήμης. Η ασφάλεια και το σίγουρο αποτέλεσμα σε κάθε επεμβατική και μη διαδικασία είναι και όσα μας χαρακτηρίζουν.