fbpx
Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Τι είναι η μεσοθεραπεία και που στοχεύει;

Η μεσοθεραπεία είναι μία μη επεμβατική θεραπεία, κατά την οποία δραστικά συστατικά εγχέονται διαδερμικά στο κατώτερο χόριο του δέρματος με τη χρήση ειδικών πολύ μικρών βελόνων.

Αυτή η μέθοδος επιτρέπει σε αυτά τα δραστικά συστατικά, όπως πεπτίδια, βιταμίνες και αμινοξέα με πολλές δράσεις, καθώς και στο υαλουρονικό οξύ, από τα οποία αποτελείται το μεσοθεραπευτικό cocktail, να διεισδύσουν στο δέρμα, όπου δεν είναι δυνατή η απορρόφηση κρεμών ή serums.

Η μεσοθεραπεία στοχεύει και επιλύει τα χαρακτηριστικότερα προβλήματα που εμφανίζονται στο πρόσωπο (γήρανση, δυσχρωμίες, ουλές ακμής, κλπ.) ή στο σώμα (κυτταρίτιδα, χαλάρωση, τοπικό πάχος, κλπ.), με αποτελέσματα που διαρκούν. Το βάθος διείσδυσης διαφοροποιείται αναλόγως το στόχο. Οι ειδικές βελόνες μεσοθεραπείας είναι πολύ λεπτές και υπάρχουν διάφορες τεχνικές έγχυσης, ώστε η θεραπεία να είναι καλά ανεκτή.

Τι είναι η μεσοθεραπεία προσώπου;

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι η διαδερμική έγχυση δραστικών συστατικών στο κατώτερο χόριο, όπου δεν μπορούν να διεισδύσουν με άλλο τρόπο κρέμες, serums, κλπ. Το μεσοθεραπευτικό cocktail αποτελείται συνήθως από υαλουρονικό οξύ και δραστικές ουσίες, όπως πεπτίδια, βιταμίνες, αμινοξέα με ποικίλες δράσεις, κλπ. Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει με τη χρήση ειδικών πολύ μικρών βελόνων.

Τι είναι η μεσοθεραπεία σώματος;

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διόρθωσης των ατελειών του σώματος, με άμεσα ορατά αποτελέσματα ακόμη και από την δεύτερη συνεδρία. Είναι ενέσιμη θεραπεία και αντιμετωπίζει την κατακράτηση και την κυτταρίτιδα, το επίμονο τοπικό πάχος, ενώ παράλληλα συσφίγγει την υπό θεραπεία περιοχή. Σε συνδυασμό με θεραπείες, όπως το HIFU, το Fractional Laser και τα νήματα, μπορεί να δώσει ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα και είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Ο έμπειρος και εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός σχεδιάζει προσεκτικά τα σημεία εφαρμογής και, ανάλογα με την κατάσταση του σώματος, καταλήγει στην σύνθεση του εξατομικευμένου μεσοθεραπευτικού cocktail. Με ειδικές μικρές βελόνες μεσοθεραπείας εγχέεται το υλικό διαδερμικά, φτάνοντας σε βάθος αμέσως κάτω από το χόριο (4mm – 13mm).

Τα συστατικά των cocktail είναι κατά βάση φυτικά (αγκινάρα, καρνιτίνη, καφεΐνη, κλπ.), είναι πιστοποιημένα και εγκεκριμένα για μεσοθεραπευτική χρήση και απόλυτα ασφαλή για τον οργανισμό. Παράλληλα με τη θεραπεία, εφαρμόζουμε παγοκύστες, ώστε να είναι καλύτερα ανεκτή. Τυχόν εκχυμώσεις υποχωρούν μετά από λίγες ημέρες.

Ο αριθμός συνεδριών καθώς και η συχνότητα τους ποικίλλει κατά περίπτωση. Συνήθως, χρειάζονται 4-8 συνεδρίες που μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμη και κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

H αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες, όπως μαρτυρά και το όνομά της, έχει σαν βάση το πλάσμα του αίματος και συγκεκριμένα τα αιμοπετάλια που υπάρχουν σε αυτό. Τα αιμοπετάλια περιέχουν αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αύξηση των κυτταρικών λειτουργιών. Καθώς περνούν τα χρόνια, τα κύτταρα του δέρματος παρουσιάζουν μείωση στις λειτουργίες που επιτελούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και να χάνει τη λάμψη του. Με την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες, το δέρμα ανακτά τη σφριγηλότητά του και αποκτά πιο νεανική όψη.

Πώς γίνεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Καταρχάς, ο πλαστικός χειρουργός προχωρά σε λήψη αίματος, ποσότητας περίπου 20 έως 30ml. Στη συνέχεια, το αίμα υπόκειται σε διαδικασία φυγοκέντρησης, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, κατά την οποία διαχωρίζεται το πλάσμα (που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια) από τα υπόλοιπα συστατικά.

Κατόπιν, προστίθεται σε αυτό μια ουσία που ενεργοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες του πλάσματος. Το διάλυμα που προκύπτει εγχέεται στο χόριο του δέρματος της υπό θεραπεία περιοχής. Η μέθοδος έγχυσης είναι ίδια με αυτή της μεσοθεραπείας. Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί νυγμούς με μία πολύ λεπτή βελόνα στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 με 45 λεπτά.

Τι επιτυγχάνει η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες «εκμεταλλευόμαστε» τις ιδιότητες που έχει το αίμα. Με την ενισχυτική λειτουργία των αυξητικών παραγόντων, δηλαδή με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λαμπερό, οι ρυτίδες πιο αχνές και οι ουλές δυσδιάκριτες.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες μπορεί να εφαρμοστεί:

  • Σε ολόκληρη την περιοχή του προσώπου.
  • Στην περιοχή του λαιμού.
  • Στην περιοχή του ντεκολτέ.
  • Στην ραχιαία επιφάνεια των χεριών.
  • Σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή, όπου το δέρμα έχει υποστεί φθορά λόγω γήρανσης.

Πόσες συνεδρίες αυτόλογης μεσοθεραπείας με αυξητικούς παράγοντες πρέπει να κάνει κάποιος, ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος. Σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως σε νεότερες ηλικίες, όπου το δέρμα δεν έχει υποστεί μεγάλη φθορά, αρκεί ακόμη και 1 συνεδρία αυτόλογης μεσοθεραπείας με αυξητικούς παράγοντες. Συνήθως, όμως, χρειάζεται να επαναληφθεί η διαδικασία 2 με 3 φορές. Η κάθε εφαρμογή γίνεται αφού μεσολαβήσει περίπου 1,5 μήνας από την προηγούμενη. Θα ήταν ωφέλιμη η επανάληψη της θεραπείας μία φορά ανά έτος, εάν θέλουμε να παρατείνουμε τη διάρκεια του αποτελέσματος.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα από την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά από 10 με 15 ημέρες και τελειοποιούνται μετά από περίπου ένα μήνα.

Ποιους αφορά η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες αφορά γυναίκες και άνδρες, που το δέρμα τους δείχνει κουρασμένο, θαμπό και ταλαιπωρημένο, όπως επίσης και όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχόπτωσης.

Ποια θεωρείται η κατάλληλη ηλικία για την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία. Αν το δέρμα κάποιου ατόμου εμφανίσει σημάδια φθοράς, τότε πρέπει να προχωρήσει στην αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες, Ωστόσο, όσο νεότερος είναι κάποιος, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχει η συγκεκριμένη θεραπεία. Αυτό συμβαίνει, γιατί η παρουσία των αυξητικών παραγόντων στα αιμοπετάλια μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας.

Μπορεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες να συνδυαστεί και με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες;

Εννοείται πως μπορούμε να συνδυάσουμε κι άλλες θεραπείες για να επιτύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Οι θεραπείες που μπορούν να γίνουν σε συνδυασμό με την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες είναι:

Η σειρά που θα γίνουν καθώς και τα μεσοδιαστήματα θα τα υποδείξει ο πλαστικός χειρουργός, για να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.