fbpx

Mommy makeover

Ο όρος Mommy Makeover (μεταμορφώνοντας τη μαμά) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σειρά αισθητικών επεμβάσεων που γίνονται για να βελτιώσουν την εμφάνιση του σώματος μετά από την εγκυμοσύνη. Η μητρότητα κάνει μια γυναίκα να αισθάνεται ολοκλήρωση και πληρότητα, επιφέρει όμως και δραματικές αλλαγές στο σώμα της. Συνήθως η γυναίκα εμφανίζει αυξημένο βάρος, χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς, πτωτικό στήθος, συγκέντρωση τοπικού λίπος στην περιφέρεια και τους μηρούς. Όσο και να αθλείται ή να ακολουθεί εξαντλητικές δίαιτες, το πρόβλημα συνήθως παραμένει, επιδρώντας αρνητικά στην ψυχολογία της. Το Mommy Makeover μπορεί να χαρίσει στη γυναίκα το σώμα που είχε πριν γίνει μητέρα και να της δώσει πίσω την αυτοπεποίθηση που είχε.

Ποιες επεμβάσεις περιλαμβάνει το Mommy Makeover;

Το Mommy Makeover συνήθως περιλαμβάνει αύξηση και ανόρθωση στήθους, κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση. Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο μπορούν να πραγματοποιηθούν βλεφαροπλαστική και ενδοσκοπικό lifting μετώπου. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν όλες οι επεμβάσεις. Η εκάστοτε ενδιαφερόμενη σε συνεννόηση με τον πλαστικό χειρουργό επιλέγει σε ποιες θα προχωρήσει, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να προβούν σε κοιλιοπλαστική και ανόρθωση στήθους. Αυτό συμβαίνει γιατί :

  • Η κοιλιοπλαστική έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και είναι η μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση των μυών του κοιλιακού τοιχώματος εξαιτίας της εγκυμοσύνης.
  • Η ανόρθωση στήθους είναι η ιδανική για να δώσει στο στήθος τον χαμένο του όγκο και να διορθώσει την πτώση που έχει επέλθει εξαιτίας του θηλασμού.

Ποιες θεωρούνται κατάλληλες υποψήφιες για να προχωρήσουν στο Mommy Makeover;

Ιδανικές υποψήφιες είναι γυναίκες που είναι σωματικά και ψυχικά υγιείς, έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και διατηρούν ένα σταθερό βάρος. Καλό θα είναι επίσης η γυναίκα να έχει αποφασίσει πως δεν θέλει να κάνει άλλο παιδί, όχι γιατί δεν θα μπορεί, αλλά γιατί μια μελλοντική εγκυμοσύνη θα επηρέαζε το αποτέλεσμα.

Mommy Makeover : Πιο αναλυτικά οι επεμβάσεις

Κοιλιοπλαστική: Η περιοχή της κοιλιάς μετά την εγκυμοσύνη εμφανίζει χαλάρωση. Με την κοιλιοπλαστική απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος και λίπους από την περιοχή της κοιλιάς και το σώμα γίνεται πιο νεανικό και συμμετρικό. Είναι μια απολύτως ασφαλής επέμβαση. Πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και ο μετεγχειρητικός πόνος είναι αντιμετωπίσιμος με απλά αναλγητικά. Μέσα σε μια εβδομάδα η γυναίκα είναι σε θέση επιστρέψει στην καθημερινότητά της.

Λιποαναρρόφηση: Μετά την εγκυμοσύνη παρατηρείται συγκέντρωση τοπικού λίπους σε διάφορα σημεία του σώματος. Με τη μέθοδο της PAL λιποαναρρόφησης (Power Assisted Liposuction) το συσσωρευμένο λίπος θα αποτελεί παρελθόν. Πρόκειται για μία σύγχρονη μέθοδο λιποαναρρόφησης η οποία επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό να έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις του. Τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα, ενώ οι ουλές είναι πολύ δύσκολο να διακριθούν λόγω του μικρού μεγέθους τους (3 χιλιοστά). Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη και έπειτα από 3 ημέρες η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές σας.

Αυξητική – Ανόρθωση στήθους: Μετά το θηλασμό το στήθος χάνει τον όγκο και το σχήμα του, γίνεται πτωτικό και η εικόνα που παρουσιάζει δεν ικανοποιεί αισθητικά την γυναίκα, γεγονός που επηρεάζει την αυτοπεποίθηση και την ερωτική διάθεσή της.

Με τη συγκεκριμένη επέμβαση το στήθος ανακτά το χαμένο του όγκο, το σχήμα του αναπλάθεται και η εικόνα που παρουσιάζει είναι όμοια με αυτή που είχε πριν την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό.

Πρόκειται για μια επεμβατική διαδικασία εντελώς ακίνδυνη με σχεδόν μηδενικό κίνδυνο επιπλοκών. Σε μερικές ημέρες η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Mommy Makeover : Πόσο επικίνδυνο είναι να γίνουν τόσες χειρουργικές επεμβάσεις ταυτόχρονα;

Πριν μια 15ετία το να γίνουν τόσες επεμβάσεις ταυτόχρονα ήταν κάπως ριψοκίνδυνο. Στις μέρες μας όμως είναι πραγματικά απλό. Οι χειρουργικές τεχνικές έχουν εξελιχθεί και η ασθενής δεν διατρέχει απολύτως κανένα κίνδυνο.

Mommy Makeover : Οι επεμβάσεις στο στήθος θα επηρεάσουν την ικανότητα θηλασμού;

Δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα. Κατά την αύξηση ή την ανόρθωση στήθους δεν επηρεάζονται ούτε η θηλή ούτε οι γαλακτοφόροι αδένες.

Πόσο επώδυνο είναι το μετεγχειρητικό στάδιο του Mommy Makeover;

Εξαρτάται από τις επεμβάσεις που θα επιλέξετε να κάνετε. Για παράδειγμα η PAL λιποαναρρόφηση δεν είναι καθόλου επώδυνη. Οι υπόλοιπες επεμβάσεις του Mommy Makeover έχουν ήπιας έντασης μετεγχειρητικό πόνο, ο οποίος αντιμετωπίζεται με τη λήψη απλών αναλγητικών.

Τι αποτελέσματα θα δω από το Mommy Makeover;

Τα αποτελέσματα από το Mommy Makeover είναι πραγματικά θεαματικά. Το σώμα αναπλάθεται και αποκτά τέλειες αναλογίες. Εννοείται πως η επιλογή ενός εξειδικευμένου και πεπειραμένου πλαστικού χειρουργού είναι υψίστης σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα.