fbpx
Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία: Γιατί να την κάνετε & Τι επιλογές θεραπειών έχετε;

Δυσχρωμίες στο πρόσωπο, ουλές, γήρανση, κυτταρίτιδα, χαλάρωση και τοπικό πάχος είναι από τα  πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες στις μέρες μας, και θέλουν να βρουν μια άμεση και αποτελεσματική λύση.

Όσο μεγαλώνουμε, το πρόσωπό μας και το σώμα μας εμφανίζουν σημάδια φθοράς, τα οποία είναι απολύτως φυσιολογικά.

 

Τι κάνουμε όταν θέλουμε να δείχνουμε νεότεροι και οι κρέμες και τα serum πλέον δεν μας βοηθούν;

Θα πρέπει να διεισδύσουμε σε βάθος, είτε το πρόβλημά μας είναι στο πρόσωπο, είτε στο σώμα.
Η μεσοθεραπεία (μεσοθεραπεία προσώπου, μεσοθεραπεία σώματος) μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, καθώς με τις ειδικές βελόνες που χρησιμοποιούνται και εισέρχονται στο δέρμα, στοχεύουμε στην επίλυση του προβλήματος!

Ο πλαστικός χειρούργος, ανάλογα με την κατάσταση του σώματος, καταλήγει στην σύνθεση ενός εξατομικευμένου μεσοθεραπευτικού «cocktail» και στη συνέχεια σχεδιάζει προσεκτικά τα σημεία εφαρμογής.

Η μεσοθεραπεία στη σύγχρονη εποχή, είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διόρθωσης των ατελειών (με ενέσιμο τρόπο) με άμεσα ορατά αποτελέσματα, ακόμη και από την δεύτερη συνεδρία.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές θεραπειών, όμως ένα είδος μεσοθεραπείας το οποίο είναι πιο αποτελεσματικό από όλα τα άλλα και βοηθάει το δέρμα να ανακτήσει τη σφριγηλότητά του και να αποκτήσει πιο νεανική όψη, είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες!

 

Με το αίμα μας το δέρμα μας γίνεται πιο λαμπερό!

Ακούγεται περίεργο, είναι όμως αληθινό. H αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες, έχει σαν βάση το πλάσμα του αίματος και συγκεκριμένα τα αιμοπετάλια που υπάρχουν σε αυτό. Τα αιμοπετάλια περιέχουν αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αύξηση των κυτταρικών λειτουργιών.

Ο έμπειρος και εξειδικευμένος πλαστικός χειρούργος προχωρά στη λήψη αίματος και συγκεκριμένα, περίπου 20 έως 30ml από τον οργανισμό σας. Στη συνέχεια, το αίμα υπόκειται σε διαδικασία φυγοκέντρησης, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, κατά την οποία διαχωρίζεται το πλάσμα (που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια) από τα υπόλοιπα συστατικά.

 

Τι ακριβώς μπορούμε να πετύχουμε με την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες «εκμεταλλευόμαστε» τις ιδιότητες που έχει το αίμα. Με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λαμπερό, οι ρυτίδες πιο αχνές και οι ουλές δυσδιάκριτες.

 

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

  • Σε ολόκληρη την περιοχή του προσώπου.
  • Στην περιοχή του λαιμού.
  • Στην περιοχή του ντεκολτέ.
  • Στην ραχιαία επιφάνεια των χεριών.
  • Σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή, όπου το δέρμα έχει υποστεί φθορά λόγω γήρανσης.

 

Πότε βλέπουμε αποτελέσματα;

Μετά από 10 με 15 ημέρες θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ τελειοποιούνται μετά από περίπου ένα μήνα.


Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνει κανείς, ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος. Σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως σε νεότερες ηλικίες, όπου το δέρμα δεν έχει υποστεί μεγάλη φθορά, είναι αρκετή ακόμη και 1 συνεδρία αυτόλογης μεσοθεραπείας με αυξητικούς παράγοντες.

Γενικότερα, όμως, χρειάζεται να επαναληφθεί η διαδικασία 2 με 3 φορές, ενώ η κάθε εφαρμογή γίνεται αφού μεσολαβήσει περίπου 1,5 μήνας από την προηγούμενη.

Αν θέλουμε να παρατείνουμε τη διάρκεια του αποτελέσματος καλό θα ήταν να γίνει επανάληψη της θεραπείας μία φορά τον χρόνο.

 

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία. Αν το δέρμα κάποιου ατόμου εμφανίσει σημάδια φθοράς, τότε πρέπει να προχωρήσει στην αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες.

Ωστόσο, όσο νεότερος είναι κάποιος, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχει η συγκεκριμένη θεραπεία, γιατί η παρουσία των αυξητικών παραγόντων στα αιμοπετάλια μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας.

 

Μπορούμε να συνδυάσουμε την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες;

Φυσικά και μπορούμε να συνδυάσουμε κι άλλες θεραπείες για να επιτύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, πάντα με την βοήθεια ενός πλαστικού χειρουργού, καθώς θα μας υποδείξει τη σωστή σειρά με βάση τις ανάγκες μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι μη επεμβατικές θεραπείες που μπορούμε να συνδυάσουμε είναι οι εξής: