fbpx
boosters kallisti medical πλαστικός χειρουργός κεραστάρης δημήτρης αθήνα

Boosters

Skin Boosters είναι η ενδιάμεση κατηγορία από τα fillers υαλουρονικού οξέως και τις μεσοθεραπείες. Πρόκειται για ενα νέο τύπο υαλουρονικού οξέως που εγχύεται μέσα στο δέρμαστο βαθύτερο χόριο, αυξάνοντας τα επίπεδα υγρασίας του και διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου .

Τρόπος δράσης των boosters

Το υαλουρονικό οξύ λόγω των ιδιοτήτων του προσφέρει έντονη εν τω βάθει ενυδάτωση. Εκτός αυτού, έχει άλλη μια πολύ σημαντική ιδιότητα, μπορεί να διεγείρει τους ινοβλάστες και να προάγει έτσι την σύνθεση νέου κολλαγόνου. Η ιδιότητα αυτή βελτιώνει το πάχος της επιδερμίδας, την σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του.

Πως εφαρμόζονται τα boosters;

Η εφαρμογή μπορεί να γίνει με δυο τρόπους. Είτε διάχυτα με ειδική πολύ λεπτή βελόνα μεσοθεραπείας, είτε με μικροκάνουλα. Και στις 2 περιπτώσεις παρότι τα υλικά περιέχουν λιδοκαϊνη που κάνει πολύ καλα ανεκτή την εφαρμογή, μπορούμε να εφαρμόσουμε αναισθητική κρέμα ή τοπική αναισθησία αντίστοιχα.

Πότε είναι ορατό το αποτέλεσμά μετά τη θεραπεία με boosters;

Το αποτέλεσμα είναι ορατό μόλις μετά από λίγες ημέρες. Το δέρμα είναι πιο λείο και σφριγηλό. Η λεπτή ρυτίδωση έχει αποκατασταθεί, η πάχυνση του μέχρι πρότινος λεπτού δέρματος και ο τόνος του διορθώνονται αισθητά. Η εικόνα του προσώπου είναι λαμπερή , πιο νεανική και ξεκούραστη.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα και πότε πρέπει να επαναληφθεί η θεραπεία με boosters;

Το αποτέλεσμα, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος πριν από την θεραπεία , διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Ωστόσο , τα boosters δρουν αθροιστικά. Λόγω της κολλαγονογένεσης που δημιουργείται, παρότι το αποτέλεσμα έχει μακροχρόνια διάρκεια, αν κανείς επαναλάβει την θεραπεία πιο σύντομα, ουσιαστικά αυξάνει την βελτίωση και το κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα boosters;

Τα boosters μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και των τύπων δέρματος, σε όλη την διάρκεια του έτους.

 • Σε νεαρές ηλικίες για βελτίωση της υφής του δέρματος, λάμψη και βαθιά ενυδάτωση

 • Σε πιο ώριμες ηλικίες για αναζωογόνηση, πάχυνση και τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος.

 • Σε ατέλειες της επιφάνειας του δέρματος ή σε κάποιους τύπους ουλών

 • Σε λεπτά και φωτογηρασμένα δέρματα

 • Σε ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα

 • Στις ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος

 • Στα “δακτυλίδια” του λαιμού

 • Στις λεπτές ρυτίδες του ντεκολτέ

 • Στα χέρια

Τι υλικά χρησιμοποιούνται;

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται φέρουν πιστοποίηση από τον FDA , όπως όλα τα προϊόντα υαλουρονικού οξέως στο Kallisti Medical και είναι ασφαλή για τον οργανισμό.

Plenyage

Το plenyage είναι ένα επαναστατικό προϊόν πολυμερισμένων νουκλεοτιδίων, για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Τα πολυμερισμένα νουκλεοτίδια όχι μόνο προσελκύουν μόρια ύδατος που αντιστοιχούν σε 10.000 φορές το βάρος τους, αλλά επίσης δρούν σε 4 επίπεδα:

 • αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την φωτογήρανση, ακόμη και σε νεότερους ασθενείς

 • βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και ενυδατώνουν

 • θωρακίζουν το δέρμα ενάντια στην αφυδάτωση

 • παρέχουν υψηλή αντιοξειδωτική προστασία.

Από την πρώτη συνεδρία το πρόσωπο σας φαίνεται πιο ξεκούραστο και υγιές. Η θεραπεία είναι εύκολη, ανώδυνη και μπορείτε αμέσως μετά να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας χωρίς κάποιον περιορισμό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΝΟΥΚΛΕΟΤΙΔΙΑ;

Τα πολυνουκλεοτίδια είναι φυσικά κλάσματα DNA &RNA τα οποία παράγονται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούν τις βιολογικές τους ιδιότητες.

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;

Η εφαρμογή γίνεται με την τεχνική της μεσοθεραπείας στον χώρο του ιατρείου, χωρίς τομές ή αναισθησία. Πρόκειται για μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία, επομένως ακόμη και η χρήση αναισθητικής κρέμας είναι προαιρετική.

ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Το αποτέλεσμα αρχίζει να είναι ορατό άμεσα οπότε και το δέρμα δείχνει πιο σφριγηλό. Λίγες ημέρες μετά την θεραπεία είναι εμφανής η διαφορά.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Το αποτέλεσμα διαρκεί 3-6 μήνες , χάρη στην ενυδατική δράση του plenyage, που συμβάλλει στη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών για την ανάπτυξη των ινοβλαστών, διευκολύνοντας την αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος.

ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την βέλτιστη προετοιμασία του δέρματος ή σε συνδυασμό με άλλες μεσοθεραπείες, fractional laser, fillers και νήματα.

Διαβάστε επίσης: Medical peels, Fractional laser