fbpx

PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς

Η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που στοχεύει στην απομάκρυνση του τοπικού λίπους από την περιοχή της κοιλιάς. Αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις στους άνδρες καθώς η κοιλιακή χώρα είναι η πιο συχνή λιποαποθήκη τους. Με την PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς το σώμα αποκτά συμμετρία και γίνεται πιο αρμονικό.

Τι είναι η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς;

Με την πάροδο των ετών οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην πλαστική χειρουργική εξελίσσονται με στόχο το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και την ταχύτερη αποθεραπεία του ασθενούς. Η PAL λιποαναρρόφηση (Power Assisted Liposuction) αποτελεί μια πιο σύγχρονη εκδοχή της κλασικής λιποαναρόφησης η οποία πραγματοποιείται με την χρήση ειδικής συσκευής που προκαλεί κινήσεις μερικών χιλιοστών στην κάνουλα λιποαναρρόφησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εσωτερικές κακώσεις να ελαχιστοποιούνται και συνεπώς να διευκολύνεται και να επιταχύνεται η αποθεραπεία. Ταυτόχρονα παρέχει και μεγαλύτερη ακρίβεια χειρισμών στον χειρουργό, άρα το τελικό αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς: Ποια η διαδικασία;

Η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς πραγματοποιείται σε κλινική από έμπειρο πλαστικό χειρουργό με τοπική αναισθησία και μέθη. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του δύο ώρες μετά την επέμβαση, ενώ σε δυο μέρες είναι σε θέση να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Για ένα περίπου μήνα θα χρειαστεί να φορά ειδικό κορσέ και στο διάστημα αυτό είναι καλό να αποφύγει την γυμναστική.

PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς: Θα αφαιρεθεί όλη η ποσότητα λίπους κατά τη διάρκεια της επέμβασης;

Δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί όλο το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς. Στην διάρκεια της λιποαναρρόφησης απομακρύνεται το λίπος που περισσεύει ώστε τελικά το σώμα να αποκτήσει ένα πιο αρμονικό και συμμετρικό σχήμα. Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε αδύνατους όσο και σε παχείς άνδρες, απλά θα διαφοροποιηθεί η ποσότητα λίπους που χρειάζεται να αφαιρεθεί. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να απομακρυνθεί ποσότητα μεγαλύτερη από 3,5-4 λίτρα σε μια επέμβαση. Γι’ αυτό αν η περίσσεια λίπους είναι μεγαλύτερη, τότε μπορεί να αφαιρεθεί σε δεύτερο χρόνο μετά από ένα διάστημα μερικών μηνών. Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί κανείς είναι πως ούτε η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς, ούτε η κοιλιοπλαστική, αποτελούν τρόπους αδυνατίσματος. Η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς,  είναι μια εξαιρετική τεχνική που μας επιτέπει να διορθώσουμε τη μορφή του σώματος.

Υπάρχει πιθανότητα να χαλαρώσει το δέρμα μετά την PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς;

Όταν η επέμβαση γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό που γνωρίζει ποια ακριβώς ποσότητα λίπους μπορεί να αφαιρεθεί από μια περιοχή ώστε να μην δημιουργηθεί χαλάρωση, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Ακόμα και αν η ποσότητα του λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί είναι μεγαλύτερη από το ανώτερο όριο (4 λίτρα), θα γίνει και δεύτερη επέμβαση για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο χαλάρωσης του δέρματος. Ωστόσο αν η χαλάρωση προϋπάρχει ο ασθενής είναι καλό να γνωρίζει πως δεν πρόκειται να επιδεινωθεί μετά την λιποαναρρόφηση.

Γιατί να επιλέξει κάποιος την P.A.L λιποαναρρόφηση κοιλιάς αντί για την κλασική λιποαναρρόφηση;

Η P.A.L. λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι μια εξελιγμένη μέθοδος με πολλά πλεονεκτήματα για τον ασθενή. Μερικά από αυτά είναι:

  • Γρήγορη επέμβαση με μικρό χρόνο αναισθησίας
  • Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος (αντιμετωπίζεται με αναλγητικά)
  • Ομοιογενής αφαίρεση λίπους

Τι είναι η 3D λιποαναρρόφηση;

Αποτελεί μια σύγχρονη τάση στη λιποαναρρόφηση και πραγματοποιείται με ανατομικά κριτήρια. Στην πράξη αφήνουμε λίγο περισσότερο λίπος στις περιοχές που βρίσκονται πάνω από τους μύες και λιγότερο στις περιοχές ανάμεσα στις μυϊκές ομάδες. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και η άριστη γνωση της ανατομίας κάθε περιοχής ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό ένος γυμνασμένου σώματος.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα από την PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς;

Κάθε ενήλικας έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό λιποκυττάρων που παραμένει σταθερός. Αυτό που διαφοροποιείται είναι ο όγκος τους, ανάλογα με το αν έχουμε πάρει ή χάσει βάρος. Με την λιποαναρρόφηση κοιλιάς τα λιποκύτταρα ουσιαστικά απομακρύνονται απο την περιοχή, και δεν σχηματίζονται ξανά. Άρα τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Αν κάποιος παχύνει αρκετά, μετά την επέμβαση το βάρος θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το σώμα. Ουσιαστικά μέσω της λιποαναρρόφησης επιτυγχάνεται μια συμμετρία που δεν αλλάζει και το σχήμα του σώματος διατηρείται και μελλοντικά.

Πόσο ασφαλής επέμβαση είναι η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς;

Η PAL λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι μια εξαιρετικά ασφαλής επέμβαση αισθητικής χειρουργικής. Φυσικά πραγματοποιείται πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος για να αποκλειστούν προβλήματα υγείας που μπορεί να επηρεάσουν την επέμβαση ή να προκαλέσουν επιπλοκές. Γι’ αυτό και πρακτικά οι επιπλοκές είναι ανύπαρκτες.