fbpx
voluma kallisti medical πλαστικός χειρουργός κεραστάρης δημήτρης αθήνα

Voluma

Το Voluma αποτελεί ουσιαστικά μια πιο παχύρευστη μορφή του υαλουρονικού οξέος. Όπως είναι γνωστό το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του οργανισμού που χαρίζει ενυδάτωση, ελαστικότητα και σφριγηλότητα στο δέρμα.

Όσο περνούν τα χρόνια, το πρόσωπο χάνει την νεανική και φρέσκια όψη του. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην εμφάνιση ρυτίδων αλλά και στην απώλεια της σφριγηλότητας και του όγκου στο ανώτερο μέρος του προσώπου. Το Voluma είναι φτιαγμένο για να δίνει όγκο και να γεμίζει ακόμα και τις πιο βαθιές ρυτίδες. Είναι εξίσου ασφαλές με τους άλλους τύπους υαλουρονικού οξέος και έχει εγκριθεί από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (FDA).

Voluma: Διαδικασία γήρανσης

Η γήρανση του προσώπου είναι αποτέλεσμα δυο μηχανισμών. Ο πρώτος είναι η σταδιακή χαλάρωση του δέρματος και η μετακίνηση των ιστών κυρίως του υποδόριου λίπους προς τα κάτω (λόγω της βαρύτητας) και ο δεύτερος είναι η μείωση του όγκου των ιστών. Οι αλλαγές αυτές κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο γερασμένο και το άτομο να μοιάζει μεγαλύτερο από την ηλικία του. Το Voluma μπορεί να αποκαταστήσει το σχήμα και τον όγκο του προσώπου. Η διαδικασία έγχυσης μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο. Είναι μια γρήγορη και ανώδυνη θεραπεία. Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες όπως τα νήματα PLLA, τα νήματα COGS ή τα νήματα Silhouette soft για ένα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Βέβαια ανάλογα με την θεραπεία ακολουθούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα ως προς την σειρά και το διάστημα που θα μεσολαβεί μεταξύ των θεραπειών.

Σε ποια σημεία μπορεί να τοποθετηθεί το Voluma;

Το Voluma είναι ένα υλικό που μπορεί να προσθέσει όγκο σε εκείνα τα σημεία που έχει μετακινηθεί το υποδόριο, όπως οι παρειές, τα ζυγωματικά, η περιοχή κάτω από τα μάτια, η γωνίες της κάτω γνάθου και στα σημεία που έχουν χάσει όγκο όπως οι κρόταφοι, το μέτωπο, τα ζυγωματικά. Το Voluma τοποθετείται κάτω από το δέρμα στο υποδόριο, τους μύες ή το περιόστεο. Η εισαγωγή του γίνεται με απόλυτη προσοχή διότι αν τοποθετηθεί στο χόριο του δέρματος μπορεί να δημιουργηθεί δυσμορφία στην περιοχή.

Πώς λειτουργεί το Voluma;

Το Voluma είναι ιδανικό για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου στο πρόσωπο και έχει την ικανότητα να αλλάζει την δομή των μονάδων του προσώπου σε λίγα μόλις λεπτά. Αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα fillers είναι πως πρόκειται για μια πιο συμπαγή μορφή υαλουρονικού οξέος που έχει δημιουργηθεί για να αποκαθιστά μεγαλύτερα ελλείμματα ιστού. Όταν εγχύεται σε περιοχές όπως τα ζυγωματικά, την προωτιαία χώρα, ή την κάτω γνάθο, χαρίζει αναζωογόνηση και αποκαθιστά τις καμπύλες και τις γωνίες του προσώπου.

Τι επιτυγχάνεται με τη θεραπεία με Voluma;

Με το Voluma καταφέρνουμε να ‘’ανοικοδομήσουμε’’ το πρόσωπο και να του δώσουμε την όψη και το σχήμα που είχε παλαιότερα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το αποτέλεσμα είναι φυσικό και το πρόσωπο δείχνει αναζωογονημένο και ξεκούραστο. Με τη συγκεκριμένη θεραπεία μπορούμε να αποκαταστήσουμε το σχήμα και τον όγκο του προσώπου, γι’ αυτό και ορισμένοι την αποκαλούν ‘’υγρό lift’’.

Ποιοι θεωρούνται ιδανικοί υποψήφιοι για τη θεραπεία με Voluma;

Το Voluma είναι μια μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες που παρατηρούν πως το δέρμα του προσώπου τους έχει αρχίσει να χαλαρώνει και οι ρυτίδες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Συνήθως είναι άτομα από σαράντα ετών και άνω, αν και μπορεί να εφαρμοστεί και σε άτομα μικρότερης ηλικίας.

Ποια η διάρκεια του Voluma;

Το Voluma διαρκεί σχεδόν διπλάσιο χρόνο από το απλό υαλουρονικό οξύ. Είναι πλήρως απορροφήσιμο από τον οργανισμό και τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν από 18 έως και 24 μήνες. Σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι πως πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία που δεν απαιτεί ανάρρωση.

Μπορεί να δημιουργηθούν επιπλοκές από τη χρήση του Voluma;

Οι επιπλοκές είναι εξαιρετικά σπάνιες. Όπως και αυτές από την χρήση άλλων μορφών υαλουρονικού οξέως δεν είναι σοβαρές και μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει το άτομο είναι οίδημα, εκχυμώσεις ή μια ήπια φλεγμονή. Όταν ο πλαστικός χειρουργός είναι έμπειρος και γνωρίζει πως ακριβώς πρέπει να γίνει η εφαρμογή, είναι πολύ δύσκολο να παρατηρηθεί οποιαδήποτε επιπλοκή.