fbpx

PAL λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μία ασφαλής επεμβατική μέθοδος κατά την οποία αφαιρείται το τοπικό λίπος από περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι βραχίονες, η μέση κ.α. Όταν το τοπικό λίπος επιμένει παρά την εντατική γυμναστική και την αυστηρή δίαιτα, η λιποαναρρόφηση είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ένα συμμετρικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Τι σημαίνει P.A.L. λιποαναρρόφηση;

Η P.A.L λιποαναρρόφηση (Power Assisted Liposuction) διαφέρει από την κλασική, διότι ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ειδικό μηχάνημα το οποίο κινεί την κάνουλα λιποαναρρόφησης. Πρόκειται για μια εξελιγμένη μέθοδο που επιτρέπει στον γιατρό να έχει εξαιρετική ακρίβεια στις κινήσεις του, εξασφαλίζοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η P.A.L λιποαναρρόφηση γίνεται σε κλινική, με τοπική αναισθησία και μέθη. Το κύριο πλεονέκτημά της είναι πως οι κακώσεις που δημιουργούνται είναι ελάχιστες άρα επιταχύνεται η αποθεραπεία.

Γιατί να επιλέξει κάποιος την P.A.L λιποαναρρόφηση;

Η P.A.L. λιποαναρρόφηση είναι μια εξαιρετική τεχνική με πολλά πλεονεκτήματα. Πρόκειται για μια επέμβαση η οποία πραγματοποιείται γρήγορα, άρα και ο χρόνος αναισθησίας είναι πιο μικρός. Ο μετεγχειρητικός πόνος ελαχιστοποιείται και μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά αναλγητικά. Επειδή η κάνουλα είναι πιο λεπτή, η αφαίρεση λίπους είναι πιο ομοιογενής και η ουλή που δημιουργείται είναι μικρότερη γι’ αυτό και περνά σχεδόν απαρατήρητη.

Ποιοι μπορούν να προχωρήσουν σε λιποαναρρόφηση;

Σε λιποαναρρόφηση μπορούν να προχωρήσουν άτομα σε καλή φυσική κατάσταση, κοντά στο ιδανικό βάρος, που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και θέλουν να απαλλαγούν από τη συσσώρευση τοπικού λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Σε λιποαναρρόφηση μπορούν να προβούν όμως και άνθρωποι των οποίων το βάρος υπερβαίνει τα φυσιολογικά επίπεδα, για να βελτιώσουν την εικόνα που παρουσιάζει το σώμα τους.

Προχωρώντας σε P.A.L λιποαναρρόφηση θα αφαιρεθεί όλο το τοπικό λίπος από την επίμαχη περιοχή;

Σε καμία περίπτωση δεν αφαιρείται όλο το λίπος από μία περιοχή. Η P.A.L. λιποαναρρόφηση στοχεύει στην απομάκρυνση εκείνης της ποσότητας λίπους που θα αποκαταστήσει την εικόνα του σώματος και θα χαρίσει συμμετρία και ένα όμορφο αποτέλεσμα χωρίς ατέλειες. Συνολικά μπορεί να αφαιρεθεί ποσότητα λίπους που δεν υπερβαίνει τα τέσσερα λίτρα. Στην περίπτωση που επιθυμούμε να απομακρύνουμε μεγαλύτερη ποσότητα λίπους, η λιποαναρρόφηση θα πρέπει να επαναληφθεί μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Μπορεί ένα άτομο να προχωρήσει σε P.A.L λιποαναρρόφηση για να χάσει βάρος;

Η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μια μέθοδο αδυνατίσματος, αλλά έναν εξαιρετικό τρόπο να αποκτήσουμε ένα συμμετρικό και αρμονικό σώμα, απομακρύνοντας το επίμονο λίπος ακόμα και από τις πιο δύσκολες περιοχές.

Λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική: Σε τι διαφέρουν;

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια μέθοδο απομάκρυνσης του επίμονου λίπους. Η λιπογλυπτική θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί συνέχεια της λιποαναρρόφησης, αφού το λίπος που έχει αφαιρεθεί από μια περιοχή του σώματος, μπορεί να μεταμοσχευτεί σε άλλα σημεία όπως το πρόσωπο, οι γοφοί ή οι γλουτοί, για να βελτιώσουμε την εικόνα τους.

Ποια η διαδικασία της λιπογλυτικής;

Αρχικά πραγματοποιείται απομάκρυνση του λίπους με P.A.L. λιποαναρρόφηση. Στη συνέχεια το λίπος που έχει αφαιρεθεί, μεταφέρεται μέσω ειδικής κάνουλας σε σύριγγες. Επόμενο βήμα είναι η επεξεργασία των λιποκυττάρων πριν να μεταμοσχευθούν. Αν πρόκειται να μεταμοσχευτούν στο πρόσωπο η επεξεργασία περιλαμβάνει διήθηση και φυγοκέντρηση, αν μεταμοσχευτούν σε άλλο σημείο του σώματος γίνεται απλή διήθηση.

Σε ποια σημεία μπορεί να γίνει η λιπογλυπτική;

Λιπογλυπτική είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε περιοχή του προσώπου ή του σώματος επιθυμούμε να αυξήσουμε τον όγκο. Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και στην περιοχή του μαστού για να αυξήσουμε το μέγεθός του, αλλά και έπειτα από μαστεκτομή, χαρίζοντας ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ισχύει πως αν κάνει κάποιος λιποαναρρόφηση μπορεί να παρουσιάσει χαλάρωση στη συγκεκριμένη περιοχή;

Η ανησυχία είναι δικαιολογημένη εν μέρει διότι αν αφαιρεθεί περισσότερο λίπος από όσο πρέπει τότε πιθανόν να παρουσιαστεί χαλάρωση. Τέτοιου είδους κίνδυνος όμως δεν υφίσταται όταν ο πλαστικός χειρουργός είναι πεπειραμένος. Ακόμα και στην περίπτωση που προϋπάρχει χαλάρωση στην επίμαχη περιοχή δεν θα παρουσιαστεί περαιτέρω επιδείνωση.

Μετά την λιποαναρρόφηση τα αποτελέσματα θα είναι μόνιμα;

Ο αριθμός των λιποκυττάρων σε ένα ενήλικο άτομο είναι συγκεκριμένος και δεν διαφοροποιείται. Είτε πάρει βάρος, είτε χάσει, δεν αλλάζει ο αριθμός αλλά ο όγκος τους. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να δώσει μόνιμα αποτελέσματα, διότι τα λιποκύτταρα που αφαιρούνται δεν αναγεννώνται. Έτσι η μορφή που θα πάρει το σώμα μετά το τέλος της επέμβασης θα παραμείνει ίδιο. Ακόμα και αν το άτομο πάρει βάρος, η συμμετρία θα διατηρηθεί και τα επιπλέον κιλά θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Η λιποαναρρόφηση είναι ασφαλής επέμβαση;

Η P.A.L λιποαναρρόφηση είναι μια απολύτως ασφαλής επεμβατική μέθοδος, πρακτικά χωρίς επιπλοκές. Όπως σε κάθε επέμβαση, προηγείται ενδελεχής έλεγχος του ασθενούς για να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία της διαδικασίας ή να δημιουργήσουν επιπλοκές.

Ποιες εξετάσεις γίνονται πριν τη λιποαναρρόφηση;

Κατά την πρώτη επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό, ο γιατρός θα ζητήσει το πλήρες ιστορικό, θα προχωρήσει σε κλινική εξέταση και μια λεπτομερή συζήτηση για την επέμβαση. Οι εξετάσεις που θα ζητήσει να γίνουν, δεν διαφέρουν από αυτές που γίνονται και για οποιαδήποτε άλλη επέμβαση. Ενδεικτικά αναφέρουμε την γενική αίματος, βιοχημικές εξετάσεις, ακτινογραφία θώρακος, καρδιογράφημα και έλεγχο πήξης αίματος. Εάν ο γιατρός υποπτευθεί πρόβλημα ορμονικών διαταραχών θα ζητήσει και ορμονικό έλεγχο.

Πότε μπορεί το άτομο να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες;

Λίγες ώρες μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι. Μέσα σε δυο μέρες είναι σε θέση να πραγματοποιήσει απλές καθημερινές δραστηριότητες. Συστήνεται αποφυγή οδήγησης για λίγες ημέρες και έντονες αθλητικές δραστηριότητες για ένα μήνα. Επίσης το άτομο είναι καλό να γνωρίζει πως για λίγες μέρες θα πρέπει να εφαρμόζει ειδικές γάζες στην περιοχή. Ανάλογα με την περιοχή που πραγματοποιήθηκε η λιποαναρρόφηση θα χρειαστεί να φορεθεί ειδικός κορσές για διάστημα περίπου ενός μήνα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ορατό μέσα σε τρεις μήνες. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι ουλές συνεχώς θα βελτιώνεται και τελικά θα είναι τόσο ανεπαίσθητες που με δυσκολία θα μπορεί να τις διακρίνει κάποιος.

Διαβάστε επίσης:  Ανόρθωση μηρών, Ανόρθωση βραχιόνων