fbpx

Νήματα

Τα νήματα αποτελούν μια σύγχρονη ελάχιστα επεμβατική μέθοδο ανόρθωσης του δέρματος. Καθώς τα χρόνια περνούν τα πρώτα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους. Το δέρμα σταδιακά χάνει την ελαστικότητα του και παρατηρείται χαλάρωση σε περιοχές όπως τα μάγουλα, οι σιαγόνες και η περιοχή του λαιμού κάτω από το πηγούνι. Αν θέλετε να ανακτήσετε την χαμένη σας λάμψη, τότε ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε τα νήματα. Αυτή η τόσο αποτελεσματική μέθοδος θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί ένα διακριτικό και αναίμακτο lifting, που διαρκεί μερικά λεπτά και σας χαρίζει μια ανανεωμένη και νεονικότερη εικόνα.

Νήματα: Πώς λειτουργούν και ποια η διαδικασία εφαρμογής τους;

Η διαδικασία είναι γρήγορη και απλή. Αρχικά ο γιατρός εφαρμόζει αναισθητική κρέμα στην περιοχή και μέσω λεπτών βελόνων εισάγει τα νήματα στο υποδόριο. Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο, χωρίς τομές και σημάδια. Ανάλογα με την περιοχή που μας ενδιαφέρει τα νήματα τοποθετούνται κάθετα ή οριζόντια. Ο αριθμός τους δεν είναι καθορισμένος αλλά εξαρτάται από το είδος του προβλήματος και την περιοχή. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Μόλις τα νήματα εισαχθούν δημιουργείται μια έλξη του δέρματος στην περιοχή που ανορθώνει και στηρίζει του ιστούς. Τις επόμενες εβδομάδες τα νήματα υδρολύονται και ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι, εκτός από ανόρθωση επιτυγχάνεται, βελτίωση της υφής και του τόνου της επιδερμίδας, σύσφιξη και εξάλειψη των ρυτίδων. Σε μια μόλις συνεδρία το πρόσωπο θα φαίνεται πιο ξεκούραστο και φρέσκο και σε αντίθεση με το lifting , τα νήματα δεν αφήνουν κανένα σημάδι.

Πόσο ασφαλή είναι τα νήματα;

Τα νήματα μοιάζουν με πολύ λεπτές κλωστές και ουσιαστικά πρόκειται για χειρουργικά απορροφήσιμα ράμματα που χρησιμοποιούνται με ασφάλεια και στον κλάδο της ιατρικής. Αποτελούνται από πολυγαλακτικό οξύ και πολυδιοξανόνη, ουσίες που με την πάροδο του χρόνου υδρολύονται και αφομοιώνονται από τους ιστούς στην περιοχή που έχουν εισαχθεί. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως δεν θα παραμείνει στον οργανισμό του υποψηφίου, ένα ξένο σώμα.

Σε ποιους τύπους χωρίζονται τα νήματα;

Τα γνωστότερα νήματα είναι τα PDO. Είναι βιο-απορροφήσιμα ράμματα και ο τρόπος δράσης τους βασίζεται στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ο δεύτερος τύπος είναι τα νήματα COG, τα οποία είναι οδοντωτά (έχουν στην επιφάνειά τους μικρές ακίδες) και πιο χοντρά από τα PDO. Χάρη σε αυτές τις ακίδες ανορθώνουν το δέρμα, βελτιώνουν το περίγραμμα και εξαλείφουν ακόμα και τις πιο βαθιές ρυτίδες. Τα νήματα COG χρησιμοποιούνται κυριώς στο πρόσωπο και ανάλογα με τη φύση του προβλήματος χρησιμοποιούνται ένα έως πέντε σε κάθε πλευρά.

Ο τρίτος τύπος είναι τα νήματα πολυγαλακτικού που χωρίζονται στα SILHOUETTE SOFT και τα PLLA. Αποτελούν τον νεότερο τύπο νημάτων και την καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος, μετά το lifting. Κατά μήκος της επιφάνειάς τους φέρουν μικρούς κώνους (SILHOUETTE SOFT) ή ακίδες (PLLA) από πολυγαλακτικό οξύ. Ο τρόπος δράσης τους είναι διπλός, καθώς αρχικά ανορθώνουν το χαλαρό δέρμα προς την επιθυμητή κατεύθυνση, ενώ στη συνέχεια χάρη στο πολυγαλακτικό οξύ ενεργοποιούν τους ινοβλάστες και αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Σε ποιες περιοχές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν τα νήματα;

Τα νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές του προσώπου όπως οι παρειές, ο λαιμός, το περίγραμμα του προσώπου, το μέτωπο αλλά και σε σημεία του σώματος που χρειάζονται σύσφιξη και ανόρθωση όπως η κοιλιά, οι έσω μηροί ή οι βραχίονες. Σε κάθε περίπτωση δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Τα νήματα θα μπορούσαν να συνδυαστούν με κάποια άλλη θεραπεία;

Τα νήματα μπορούν να συνδυαστούν με πολλές άλλες θεραπείες αισθητικής για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το peeling, την μεσοθεραπεία, το υαλουρονικό οξύ, τη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη, την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες. Φυσικά ανάλογα με την θεραπεία ακολουθούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα ως προς την σειρά και το διάστημα που θα μεσολαβεί μεταξύ των θεραπειών.

Ποιοι είναι ιδανικοί υποψήφιοι για τα νήματα;

Ιδανικοί υποψήφιοι είναι άτομα που έχουν αρχίσει να παρατηρούν λεπτές ρυτίδες και χαλάρωση σε πρόσωπο και λαιμό. Η θεραπεία δεν ενδείκνυται για εγκύους και γυναίκες που θηλάζουν, για άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσα ή χρόνιες φλεγμονές καθώς και για όσους έχουν αλλεργία στο υλικό. Φυσικά ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει κλείσει τα 18 χρόνια.

Σε τι διαφέρουν τα νήματα από το lifting;

Τα νήματα είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος που μπορεί να διορθώσει προβλήματα χαλάρωσης, προσφέροντας ανόρθωση και σύσφιξη σε πρόσωπο και σώμα. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως αντικαθιστά το lifting, αλλά είναι ένας πολύ καλός εναλλακτικός τρόπος, ειδικά για άτομα που δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε μια επεμβατική θεραπεία.

Νήματα: Πόσο γρήγορα θα φανούν τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά το τέλος της συνεδρίας. Μέσα σε διάστημα ενός μήνα θα έχουμε τα πλήρη αποτελέσματα, τα οποία ανάλογα με τον τύπο των νημάτων και την περιοχή εφαρμογής διαρκούν έως δύο χρόνια.

Τα νήματα είναι μια τεχνική που δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά και χαρίζει ανανέωση, αποκαθιστώντας τον χαμένο όγκο, μειώνοντας την χαλάρωση και βελτιώνοντας το περίγραμμα του προσώπου.

Μπορεί να δημιουργηθούν επιπλοκές από την θεραπεία με νήματα;

Τα νήματα αποτελούν μια ασφαλή μέθοδο που δεν προκαλεί επιπλοκές. Το μόνο που ίσως παρατηρήσει το άτομο είναι οίδημα ή μια μικρή μελανιά στην περιοχή εισαγωγής, που όμως υποχωρεί μόνο του μετά από λίγες μέρες. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί θραύση του νήματος, η οποία απαιτεί την παρέμβαση του γιατρού ώστε να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί.

Ποια πλεονεκτήματα έχουν τα νήματα ως θεραπεία αντιγήρανσης;

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι:

  • Η εισαγωγή τους δεν απαιτεί την δημιουργία τομών άρα δεν προκαλούνται σημάδια.
  • Το ίδιο το υλικό είναι απορροφήσιμο άρα μειώνεται η πιθανότητα επιπλοκών.
  • Είναι πολύ μικρός ο χρόνος αποθεραπείας και το άτομο μπορεί άμεσα να επανέλθει στο καθημερινό του πρόγραμμα.
  • Ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τη διάρκεια των αποτελεσμάτων.