fbpx
ellanse kallisti medical πλαστικός χειρουργός κεραστάρης δημήτρης αθήνα

Ellanse

Το ellanse είναι ένα από τα νεότερα υλικά της κατηγορίας των fillers, που χαρίζει βαθειά ανάπλαση των ιστών χάρη στον μοναδικό τρόπο δράσης του ως βιοδιεγέρτης. Εκτός από το γεγονός πως αποκαθιστά τον όγκο στην περιοχή, αυξάνει και την παραγωγή κολλαγόνου τύπου Ι προσφέροντας ένα φυσικό αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας. Σημαντικό πλεονέκτημα του είναι πως πρόκειται για ένα βιοαπαρροφήσιμο υλικό που αποδομείται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

Το δέρμα μετά την ηλικία των τριάντα χάνει σταδιακά την ικανότητά του να αποκαθιστά τις φθορές. Η σφριγηλότητα μειώνεται, οι πρώτες λεπτές ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ η ποσότητα κολλαγόνου και ελαστίνης ελαττώνονται. Ταυτόχρονα η ποσότητα του λίπους που υπάρχει στα ζυγωματικά μικραίνει και σιγά σιγά μετακινείται προς τα κάτω, εμφανίζονται σακούλες κάτω από τα μάτια και το όμορφο περίγραμμα του προσώπου αποτελεί παρελθόν. Μήπως ήρθε η στιγμή να αντιδράσετε; Η σύγχρονη αισθητική ιατρική αντιμετωπίζει το πρόσωπο σαν ένα σύνολο και δεν  εστιάζει μόνο στις ρυτίδες. Αν αναζητάτε έναν τρόπο να απαλλαχτείτε από τα σημάδια του χρόνου ή να θέλετε να δράσετε προληπτικά, το ellanse είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Τι ακριβώς είναι το ellanse;

Το ellanse αποτελείται από δύο ουσίες. Την καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη (κατά 70%) και την πολυκαπρολακτίνη (κατά 30%). Και τα δύο συστατικά χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες σε ιατρικά εμφυτεύματα με απόλυτη ασφάλεια. Είναι βιοδιασπώμενα και έχουν έγκριση από τον αμερικανικό FDA για χρήση στην αισθητική ιατρική. Η καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη αποτελεί το μέσο και η πολυκαπρολακτίνη την δραστική ουσία που ουσιαστικά διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι ένα σημαντικό δομικό συστατικό του δέρματος που δημιουργεί ένα πυκνό δίκτυο και μαζί με την ελαστίνη φτιάχνουν ένα στρώμα που χαρίζει ελαστικότητα και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα.

Ποιος ο μηχανισμός δράσης του ellanse;

Η καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη είναι ένα υδρόφιλο μόριο που έλκει το νερό και χαρίζει ένα άμεσο αποτέλεσμα που διαρκεί για εβδομάδες. Η πολυκαπρολακτίνη ενεργοποιεί τους ινοβλάστες και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου τύπου Ι (συστατικό του δέρματος). Ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος, αυτή η δράση γίνεται ορατή μέσα σε λίγες εβδομάδες και συνεχίζει να διαρκεί για πολλούς μήνες.

Σε ποιες περιοχές θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ellanse;

Το ellanse εισάγεται στο υποδόριο ή και βαθύτερα μέχρι το περιόστεο. Ανάλογα με το πρόβλημα που επιθυμούμε να αντιμετωπίσουμε, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο, βελτιώνοντας ακόμη και τις πιο βαθειές ρυτίδες (π.χ. μεσόφρυο).

Παρέχει επίσης την δυνατότητα να γεμίσουμε σημεία όπως τα ζυγωματικά, οι κρόταφοι, η γνάθος, βελτιώνοντας το σχήμα και το περίγραμμα του προσώπου και αποκαθιστώντας τον χαμένο όγκο. Να αναφέρουμε επίσης πως το ellanse χρησιμοποιείται για να διορθώσουμε το σχήμα της μύτης και να αναζωογονήσουμε τα χέρια.

Πόσο ασφαλές είναι το ellanse;

Το ellanse είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές υλικό. Τα συστατικά από τα οποία αποτελείται χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην ιατρική, χωρίς να προκαλούν παρενέργειες στους ασθενείς. Άλλωστε διαθέτει και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι επιπλοκές αν και σπάνιες, είναι ήπιες και αναστρέψιμες. Οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν οίδημα ή εκχυμώσεις, όπως και από τη χρήση οποιουδήποτε άλλου filler. Σοβαρότερες επιπλοκές όπως οι αλλεργικές αντιδράσεις όπως είπαμε είναι εξαιρετικά σπάνιες και μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Πόσο αποτελεσματική θεραπεία είναι το ellanse;

Το ellanse είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται σε δυο μήνες περίπου και η διάρκειά του εξαρτάται από το είδος του υλικού που χρησιμοποιήθηκε και κυμαίνεται από ένα έως τέσσερα χρόνια.

Ποια τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με ellanse;

  • Το κυριότερο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που χαρίζει στο πρόσωπο, είτε το άτομο κάνει μορφασμούς είτε παραμένει ανέκφραστο.
  • Επειδή η παραγωγή κολλαγόνου ενεργοποιείται, βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος, παρέχεται βαθιά στήριξη στο πρόσωπο και η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και ξεκούραστη.
  • Ο ίδιος ο τρόπος δράσης του ellanse το καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικό, γι’ αυτό και απαιτείται λιγότερη ποσότητα για να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με ένα άλλο ενέσιμο filler.
  • Σημαντική είναι και η διάρκεια των αποτελεσμάτων, διότι είναι αρκετά μεγαλύτερη από άλλα fillers και μπορεί να φτάσει έως και τέσσερα χρόνια.
  • Η διαδικασία είναι γρήγορη και δεν υπερβαίνει τα τριάντα λεπτά, ενώ το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης: Fractional laser, HIFU