fbpx

PAL λιποαναρρόφηση λαιμού

Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης της συσσώρευσης λίπους στην περιοχή της κάτω γνάθου. Καθώς μεγαλώνουμε το λίπος συσσωρεύεται σε περιοχές του σώματος όπως ο λαιμός, από τις οποίες είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί με ισορροπημένη διατροφή ή άσκηση. Αυτή η συγκέντρωση λίπους επηρεάζει την γενικότερη εικόνα του προσώπου, εξαφανίζει τις γωνίες στην κάτω γνάθο και κάνει το άτομο να δείχνει μεγαλύτερο. Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού είναι μια επέμβαση που μπορεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα και να χαρίσει ένα όμορφο αποτέλεσμα που διαρκεί για χρόνια. Πολλές φορές πραγματοποιείται συγχρόνως με το λιφτινγκ προσώπου για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

PAL λιποαναρρόφηση λαιμού: Πρώτη επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό

Ο πλαστικός χειρουργός θα συζητήσει με το άτομο τις αλλαγές που επιθυμεί να κάνει. Αφού εξετάσει το συνολικό βάρος του, την τονικότητα των μυών και του δέρματος, την συγκέντρωση λίπους και λάβει ένα πλήρες ιστορικό του ασθενούς, θα του εξηγήσει τις εναλλακτικές μεθόδους, πιθανούς κινδύνους και τα πλεονεκτήματα κάθε τεχνικής.

PAL λιποαναρρόφηση λαιμού: Ποια η διαδικασία;

Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μια μικρή τομή κάτω από το σαγόνι. Το λίπος απομακρύνεται μέσω αναρρόφησης, χωρίς να επηρεάζονται οι μύες, τα νεύρα ή τα αιμοφόρα αγγεία, στη συνέχεια το δέρμα συστέλλεται και ‘’αγκαλιάζει’’ τον λαιμό. Η επέμβαση διαρκεί περίπου τριάντα λεπτά.

Ποιες προφυλάξεις θα πρέπει να λάβει ο ασθενής μετά την PAL λιποαναρρόφηση λαιμού;

Ο ασθενής θα χρειαστεί να φορέσει ειδικό κορσέ για διάστημα δέκα περίπου ημερών. Ο κορσές αυτός ασκεί πίεση στο δέρμα για να μπορέσει να κολλήσει στους υποκείμενους ιστούς και να αποφευχθεί η χαλάρωση ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά αυτός είναι ο μοναδικός περιορισμός που υπάρχει.

Ο ασθενής θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο μετά την PAL λιποαναρρόφηση λαιμού;

Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού πραγματοποιείται μέσω τοπικής αναισθησίας και μέθης και δεν απαιτεί την διανυκτέρευση του ασθενούς στο νοσοκομείο. Περίπου δύο ώρες μετά το τέλος της επέμβασης το άτομο μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι. Να τονίσουμε πως πρόκειται για μια επέμβαση σχεδόν ανώδυνη.

Υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν επιπλοκές από την PAL λιποαναρρόφηση λαιμού;

Οι επιπλοκές σχετίζονται με την συμπεριφορά του ασθενούς και την περίπτωση που δεν ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού. Κυρίως συνδέονται με την άρνηση χρήσης του κορσέ. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί αιμάτωμα στην περιοχή και να καθυστερήσει η επούλωση. Γεγονός που με την σειρά του μπορεί να προκαλέσει επιμόλυνση, με σοβαρότερες συνέπειες. Οι επιπλοκές αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν, όμως θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό εξαιτίας της χαλάρωσης του δέρματος.

Ποιοι θεωρούνται ιδανικοί υποψήφιοι για την PAL λιποαναρρόφηση λαιμού;

Κατάλληλοι υποψήφιοι για την συγκεκριμένη επέμβαση είναι άτομα που:

  • παρουσιάζουν έντονη συσσώρευση λίπους στην περιοχή του λαιμού που σχεδόν έχει εξαφανίσει τις γωνίες στην κάτω γνάθο και αλλοιώνει το περίγραμμα του προσώπου
  • έχουν ελαστικό δέρμα
  • καλή σωματική και ψυχική υγεία

Πολύ σημαντικό είναι επίσης ο υποψήφιος να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες. Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού είναι μια επέμβαση που δεν έχει περιορισμούς ως προς την ηλικία και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε άτομα που έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη, αν και συνήθως γίνεται σε ασθενείς σε πιο προχωρημένη ηλικία.

PAL λιποαναρρόφηση λαιμού: Πότε θα μπορέσει ο ασθενής να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες;

Μετά το τέλος της επέμβασης ο ασθενής μπορεί να νιώθει ελαφρύ πόνο που αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με απλά παυσίπονα. Η περιοχή θα είναι λίγο πρησμένη, αλλά μέσα σε μία με δυο εβδομάδες το πρήξιμο θα υποχωρήσει. Μετά το πέρας της πρώτης εβδομάδας το άτομο μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην εργασία του και στις καθημερινές δραστηριότητές του.

PAL λιποαναρρόφηση λαιμού: Πόσο εμφανείς θα είναι οι τομές;

Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού πραγματοποιείται με μία πολύ μικρή τομή στο πηγούνι, η οποία δεν ξεπερνά τα 2 χιλιοστά. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως η τομή δεν είναι εύκολα ορατή.

PAL λιποαναρρόφηση λαιμού: Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;

Το λίπος αφαιρείται μόνιμα από την συγκεκριμένη περιοχή και εφόσον ο ασθενής ακολουθήσει ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, το αποτέλεσμα θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.