fbpx

Αποτρίχωση

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης;

Η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης για γυναίκες και άνδρες, σε όλες τις περιοχές του προσώπου και του σώματος. Το συγκεκριμένο laser δίνει πολύ καλά αποτελέσματα ακόμη και σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες με απόλυτη ασφάλεια.

Ακόμη, στο Kallisti Medical εφαρμόζεται και ηλεκτρική-ριζική αποτρίχωση με βελόνα, ιδανική μέθοδος για ξανθές και λευκές τρίχες.

Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη

Το Alexandrite Laser Evo Plus by Quanta, είναι ένα πανίσχυρο Laser Αλεξανδρίτη που αποδεδειγμένα μας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα στην αποτρίχωση ακόμη και σε πιο σκούρες επιδερμίδες, με απόλυτη ασφάλεια. Συνδυαστικά, το ισχυρό σύστημα ψύξης με ψυχρό αέρα κάνει την αποτρίχωση πλέον ανώδυνη, γρήγορη και ασφαλή. Το προσωπικό του Kallisti Medical, είναι έμπειρο και εξειδικευμένο στην χρήση ιατρικών laser. Έχει εκπαιδευτεί στην Ιταλία στις εγκαταστάσεις της Quanta Laser Systems, προκειμένου να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αποτρίχωση.

Το μήκος κύματος της ακτίνας του laser (755nm) απορροφάται από τη μελανίνη και καταστρέφει τον τριχικό θύλακα. Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης, σταδιακά εμποδίζει την επανέκφυση των τριχών, χωρίς να προκαλεί δερματικές βλάβες.

Σε τι υπερτερεί η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη στο Kallisti Medical;

Το Alexandrite Laser του Κallisti Medical υπερτερεί σε σχέση με τα υπόλοιπα, καθώς δίνει οριστικό αποτέλεσμα σε λιγότερες συνεδρίες, ακόμη και σε αντικειμενικά «δύσκολα» περιστατικά.

Σε κάθε συνεδρία, η σάρωση είναι πολύ πυκνή, χωρίς ενδιάμεσα κενά. Παράλληλα, με τη σωστή ρύθμιση των παραμέτρων του laser (διάρκεια παλμού, spot size, ταχύτητα) από το έμπειρο προσωπικό του ιατρείου, γίνεται καταστροφή περισσότερων τριχικών θυλάκων ανά συνεδρία. Είναι εξίσου αποτελεσματικό σε λεπτότερη τριχοφυΐα.

Χάρη στη μοναδική λειτουργία του «burst mode» ακόμη και πιο σκούροι φωτότυποι ή μαυρισμένα δέρματα δεν αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία στην αποτρίχωση καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα, είναι το σύστημα ψύξης του. Λόγω της διοχέτευσης ψυχρού αέρα (πριν, κατά τη διάρκεια & αμέσως μετά τον παλμό) μπορούν να εφαρμοστούν υψηλότερες εντάσεις, καθώς είναι καλά ανεκτό ακόμη και από πολύ ευαίσθητους ασθενείς

Πού και πόσο συχνά εφαρμόζεται η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη;

Μπορούμε να εφαρμόσουμε το Laser Alexandrite σε όλο το σώμα και το πρόσωπο. Συνήθως, χρειάζονται 4-8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 35-40 ημερών η μία από την άλλη. Η ελάττωση της τριχοφυΐας είναι αισθητή από την πρώτη συνεδρία. Οι τρίχες γίνονται εμφανώς λεπτότερες και πιο ανοιχτόχρωμες και καθυστερεί πολύ η ανάπτυξή τους.

Είναι επώδυνη η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη;

H διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη, χάρη στο τελευταίας τεχνολογίας ψυκτικό zimmer που διαθέτει το Laser Alexandrite by Quanta Laser Systems. Ο ψυχρός αέρας διαχέεται στην υπό θεραπεία περιοχή πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τον παλμό, δίνοντας έτσι μια πολύ δροσερή αίσθηση.

Χρειάζεται κάποια προετοιμασία η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη;

Είναι σημαντικό πριν το laser να μην έχει προηγηθεί αποτρίχωση με κερί για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, ηλιοθεραπεία ή σολάριουμ για 1 εβδομάδα πριν και μετά την θεραπεία και τέλος να μην έχουν χρησιμοποιηθεί ξανθιστικά ή αυτομαυριστικά προϊόντα.

Συνήθως, στις αρχικές συνεδρίες πρέπει να έχει ξυριστεί καλά η περιοχή 1-2 ημέρες πριν (εκτός από το πρόσωπο). Δίνονται σαφείς οδηγίες πριν & μετά από κάθε συνεδρία. Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη.

Ηλεκτρική - Ριζική Αποτρίχωση με Βελόνα

Ηλεκτρική – Ριζική Αποτρίχωση με Βελόνα

Η ηλεκτρική ή ριζική αποτρίχωση με βελόνα είναι η πιο σίγουρη, μόνιμη μέθοδος απαλλαγής από την εστιασμένη ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Με μία πολύ λεπτή βελόνα διοχετεύουμε στον τριχικό θύλακα ελεγχόμενα ηλεκτρικό ρεύμα, καταστρέφοντας έτσι τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας. Η κάθε βελόνα είναι αποστειρωμένη και ατομική.

Η ριζική αποτρίχωση είναι ιδανική μέθοδος για τριχοφυΐα που στερείται μελανίνης. Αποτελεί επομένως τη μοναδική λύση για τρίχες ξανθές και λευκές που δεν μπορούν να καταστραφούν αποτελεσματικά με laser.

Ενδείκνυται για μικρές περιοχές, όπως το πρόσωπο, το στήθος και η κοιλιά. Το σημαντικότερο όλων είναι πως δρα εντοπισμένα στις έντονες τρίχες, χωρίς να ενεργοποιεί την παρακείμενη τριχοφυΐα ή το χνούδι στη γύρω περιοχή.

Μετά τη θεραπεία, μπορεί να παρατηρηθεί κάποιος ερεθισμός στην περιοχή, που υποχωρεί σύντομα ακολουθώντας τις οδηγίες του θεραπευτή.