fbpx
ανόρθωση μηρών kallisti medical πλαστικός χειρουργός κεραστάρης δημήτρης αθήνα

Ανόρθωση μηρών

Ανόρθωση μηρών είναι η επέμβαση που βελτιώνει τη χαλάρωση κυρίως στην περιοχή των έσω μηρών.  Η χαλάρωση του δέρματος στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό γυναικών, ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται κοντά στη μέση ηλικία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η χαλάρωση συνοδεύεται από κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος.

Πότε είναι απαραίτητη η ανόρθωση μηρών;

Η ανόρθωση μηρών κρίνεται απαραίτητη όταν η χαλάρωση είναι τόσο έντονη που επηρεάζει τη γενικότερη εικόνα του σώματος. Με την πάροδο των ετών το δέρμα επηρεασμένο από τη φυσική φθορά του οργανισμού ή από άλλες εξωγενείς αιτίες όπως η απουσία οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας ή η απώλεια βάρους, χαλαρώνει. Η ανόρθωση μηρών αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη επιτυχία αυτό το πρόβλημα και χαρίζει συμμετρία στο σώμα.

Ποιες γυναίκες αφορά η ανόρθωση μηρών;

Η ανόρθωση μηρών απευθύνεται σε γυναίκες που εμφανίζουν χαλάρωση λόγω σημαντικής απώλειας βάρους, καθιστικής ζωής και έλλειψης σωματικής άσκησης. Αφορά όμως και αδύνατες γυναίκες, στις οποίες η χαλάρωση εντοπίζεται στους έσω μηρούς και χαλά την συνολική εικόνα του σώματος.

Πώς γίνεται η ανόρθωση μηρών;

Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μια τομή που ξεκινά από την περιοχή του εφηβαίου και φτάνει κάτω από τον γλουτό. Η περίσσεια του δέρματος αφαιρείται κατά κύριο λόγο από το έσω μέρος των μηρών όπου η χαλάρωση είναι συνήθως εντονότερη, όπως επίσης και από την πρόσθια και την οπίσθια επιφάνεια. Το δέρμα έλκεται και συρράβεται στα σημεία που έχει ανοιχθεί η τομή.

Η ανόρθωση μηρών απαιτεί ολική αναισθησία;

Όχι, η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης. Απαιτείται βέβαια παραμονή της ασθενούς στο νοσοκομείο για ένα βράδυ.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση για την ανόρθωση μηρών;

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 2 με 2,5 ώρες. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Εξαρτάται πάντα από το βαθμό της χαλάρωσης που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και από την ύπαρξη ή όχι τοπικού λίπους. Τις περισσότερες φορές μέρος της επέμβαση αποτελεί και η PAL λιποαναρρόφηση, με την οποία μπορούμε να αφαιρέσουμε το τοπικό λίπος, πριν απομακρυνθεί η περίσσεια δέρματος. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η συνολική εικόνα των ποδιών. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να γίνει και στο έξω μέρος των μηρών (ψωμάκια) ή στα γόνατα, για να αφαιρεθεί το τοπικό λίπος και να έχουμε ένα πιο συμμετρικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών στην ανόρθωση μηρών;

Ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά μικρός. Είναι πολύ σπάνιο να προκύψουν επιπλοκές κατά την ανόρθωση μηρών ιδίως όταν αυτή γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Σπάνια είναι δυνατό να προκληθούν: τοπική φλεγμονή, αιμάτωμα ή μικρής έκτασης διάσπαση του χειρουργικού τραύματος, αλλά αντιμετωπίζονται εύκολα.

Η ανόρθωση μηρών είναι επώδυνη επέμβαση;

Η αποθεραπεία δεν είναι επίπονη αλλά απαιτητική λόγω της θέσης των ουλών. Ο πόνος είναι απολύτως αντιμετωπίσιμος με τα αναλγητικά φάρμακα που θα συνταγογραφήσει ο γιατρός. Εκείνο που πρέπει να απασχολήσει την ασθενή είναι η υγιεινή. Η περιοχή της τομής πρέπει να καθαρίζεται με σχολαστικότητα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της μετεγχειρητικής φλεγμονής.

Τι εικόνα θα παρουσιάζει το άτομο αμέσως μετά την ανόρθωση μηρών;

Αμέσως μετά την επέμβαση η χειρουργημένη περιοχή καλύπτεται με γάζες και τοποθετούνται παροχετεύσεις. Οι μηροί τυλίγονται με ελαστικό επίδεσμο, ο οποίος είναι απαραίτητος για να ελαττωθεί το οίδημα. Η ασθενής θα παραμείνει για ένα βράδυ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και την επομένη μετά την αφαίρεση των παροχετεύσεων μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι.

Πότε θα είναι σε θέση ο ασθενής να πραγματοποιήσει τις καθημερινές του δραστηριότητες;

Ο χρόνος ανάρρωσης διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα μπορεί να επιστρέψει στην εργασίας του και μετά από ένα μήνα θα μπορεί να επανέλθει κανονικά σε όλες στις καθημερινές δραστηριότητες.

Πόσο εμφανείς θα είναι οι ουλές από την ανόρθωση μηρών;

Αρχικά οι ουλές θα είναι ευδιάκριτες αλλά σιγά σιγά θα ξεθωριάζουν. Τα  σημεία που ανοίγεται η τομή είναι εντέχνως επιλεγμένα από τον πλαστικό χειρουργό έτσι ώστε οι ουλές να μην είναι ορατές ακόμη κι όταν το άτομο θα φορέσει μαγιό. Μόνο σε περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι υπερβολικά μεγάλη υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ορατό κάποιο σημείο της τομής.

Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα από την ανόρθωση μηρών;

Η ανόρθωση μηρών είναι μια επέμβαση με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και άμεσα ορατά. Το τελικό αποτέλεσμα οριστικοποιείται μετά από τρεις μήνες και είναι μόνιμο.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να προβεί μια γυναίκα σε ανόρθωση μηρών;

Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την ηλικία της γυναίκας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έντονη χαλάρωση στο δέρμα. Είναι καλό βέβαια η γυναίκα να βρίσκεται κοντά το ιδανικό βάρος γιατί σημαντικές αυξομειώσεις βάρους μετεγχειρητικά μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια του καλού αποτελέσματος.

Η εντατική άσκηση θα μπορούσε να βελτιώσει την χαλάρωση;

Αυτό που είναι καλό να κατανοήσουμε είναι πως μέσω της άσκησης γυμνάζονται οι μύες και όχι το δέρμα. Σε γυναίκες με μικρή χαλάρωση η γυμναστική θα μπορούσε να βελτιώσει την εικόνα των μηρών λόγω της διόγκωσης των μυών. Όταν όμως η χαλάρωση είναι έντονη, ακόμα και η εντατική γυμναστική δε θα μπορούσε να βελτιώσει την ουσιαστικά το πρόβλημα και η ανόρθωση μηρών αποτελεί την μοναδική λύση.

Διαβάστε επίσης:  Κοιλιοπλαστική