fbpx
Botox & Αποτελέσματα

Botox & Αποτελέσματα: Δείτε τα Πριν & Μετά και Μάθετε τα Οφέλη της Θεραπείας

Το Botox, δηλαδή η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη, αποτελεί τη δημοφιλέστερη μη επεμβατική τεχνική αντιγήρανσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ασφαλή μέθοδο, από την οποία προκύπτουν θεαματικά αποτελέσματα. Ως θεραπεία, το Botox απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες.

Botox & Αποτελέσματα

Πώς λειτουργεί η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη;

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική καταπολέμησης των ρυτίδων. Ο τρόπος που δημιουργούνται οι ρυτίδες παίζει σημαντικό ρόλο και για την κατανόηση της θεραπείας.

Αρχικά, οι μύες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα συσπώνται διαρκώς. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει προοδευτική χάραξη της επιφάνειας του δέρματος και, φυσικά, εμφανίζονται και λεπτές ρυτίδες. Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα γίνεται όλο και πιο εύθραυστη. Επομένως, και οι ρυτίδες γίνονται πιο βαθιές και, φυσικά, πιο ευδιάκριτες. Ουσιαστικά, μέσω της έγχυσης βοτουλινικής τοξίνης, επιτυγχάνεται ο περιορισμός της σύσπασης των μυών.

Επομένως, μέσω του Botox, δεν γεμίζονται απλά οι ρυτίδες αλλά επεμβαίνουμε και μειώνουμε την κινητικότητα των μυών. Η εφαρμογή του, ακόμα και στις δυσκολότερες περιοχές, συμβάλλει ώστε να εξασθενήσουν οι ρυτίδες. Ως αποτέλεσμα, το πρόσωπο αποκτά και πάλι τη νεανική του όψη.

Η πολυετή εμπειρία μας και η εξειδίκευσή μας στην πλαστική χειρουργική, μας δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε άριστα κάθε θεραπεία που επιλέγουν όσοι μας εμπιστεύονται. Στο ιατρείο Kallisti Medical, απολαμβάνετε υψηλών προδιαγραφών ιατρικές υπηρεσίες και, συγχρόνως, μέσα από τη θεραπεία Botox, αποκτάτε και πάλι τη νεανικότητά σας. Τόσο ο ιδρυτής, ο πλαστικός χειρουργος Dr. Δημήτρης Κεραστάρης, όσο και το άρτια καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό, είναι εδώ για να σας καθοδηγήσουν με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε βήμα των θεραπειών που επιλέγετε.

Botox & Αποτελέσματα

Botox & Αποτελέσματα: Αποκτήστε νεανική όψη με την κορυφαία θεραπεία για ρυτίδες

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, αυτά είναι άμεσα ορατά μέσα 1 έως 3 ημέρες μετά το Botox. Ωστόσο, τα οριστικά αποτελέσματα θα είναι εμφανή σε περίπου 10 ημέρες. Ενδεχομένως, σε ορισμένες περιπτώσεις να χρειαστεί ο πλαστικός χειρουργός να επέμβει μετά από δεκαπέντε ημέρες, προκειμένου να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 20 λεπτά.

Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στις περιοχές που εμφανίζονται οι ρυτίδες έκφρασης. Συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

 • Στο μέτωπο (ρυτίδες έκπληξης)
 • Στην περιοχή γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας)
 • Στο άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστή)
 • Στην περιοχή ανάμεσα από τα φρύδια (ρυτίδες θυμού)
 • Στην περιοχή της μύτης
 • Στο πηγούνι (ρυτίδες θλίψης)

Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί στην περιοχή του λαιμού και στο περίγραμμα του προσώπου (οβάλ προσώπου).

Botox & Αποτελέσματα

Botox: Μια εξαιρετικά ασφαλής θεραπεία με πολλαπλά οφέλη

Τα οφέλη του Botox είναι πολλαπλά και αποτελούν έναν βασικό λόγο που το επιλέγει ένας σημαντικός αριθμός ατόμων παγκοσμίως. Μερικά από τα οφέλη είναι τα εξής:

 • Η διάρκεια του Botox είναι 4 με 6 μήνες. Ως αποτέλεσμα, η νεανικότητα διατηρείται στο πρόσωπο για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Το Botox μπορεί να επαναληφθεί 2 με 3 φορές ανά έτος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να διατηρεί τη νεανική του όψη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
 • Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία και στα δύο φύλα. Πιο συγκεκριμένα, η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στο να κάνει κάποιος Botox, καθώς μπορεί να κάνει όποτε πιστεύει ότι χρειάζεται.
 • Το Botox μπορεί να γίνει όσες φορές επιθυμεί το άτομο. Αυτό δίνει την ελευθερία στο άτομο να επιλέξει το κάθε πότε θα κάνει θεραπεία. Ακόμα και αν μεσολαβήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την κάθε θεραπεία, αυτό δεν χειροτερεύει την κατάσταση.
 • Το Botox προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα, εφόσον το άτομο επαναλαμβάνει τη διαδικασία 2 με 3 φορές κάθε χρόνο. Επομένως, το Botox μπορεί να αποτελέσει την οριστική λύση στο πρόβλημα των ρυτίδων.
 • Υπάρχουν πολλά σημεία στο σώμα (και κυρίως στο πρόσωπο), που μπορεί να εφαρμοστεί το Botox. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να καταπολεμηθούν οι ρυτίδες όπου κι αν βρίσκονται.
 • Όταν το η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη εφαρμόζεται από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επιπλοκών. Επομένως, η επιλογή του πλαστικού χειρουργού παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, προκειμένου το άτομο να δει τα άριστα αποτελέσματα που επιθυμεί.
 • Το Botox είναι ιδιαίτερα ασφαλές. Η βοτουλινική τοξίνη ανήκει στην κατηγορία των ασφαλέστερων φαρμάκων παγκοσμίως. Η χρήση της γίνεται εδώ και τέσσερις δεκαετίες στην ιατρική, για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων. Είναι εγκεκριμένη για χρήση στην αισθητική ιατρική τόσο από την Ευρωπαϊκή ένωση όσο και από τον FDA στην Αμερική. Άλλωστε, η ποσότητα που χρησιμοποιείται για αισθητικούς λόγους είναι ελάχιστη σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιείται σε άλλες παθήσεις ως εκ τούτου δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
 • Το Botox συμβάλλει σημαντικά στο να αποκτήσει το άτομο μια νεανική όψη, νικώντας τη φθορά του χρόνου και αποκτώντας την εικόνα που επιθυμεί.

Botox & Αποτελέσματα

Botox & Αποτελέσματα