fbpx
ανόρθωση βραχιόνων kallisti medical πλαστικός χειρουργός κεραστάρης δημήτρης αθήνα

Ανόρθωση βραχιόνων

Η ανόρθωση βραχιόνων ή αλλιώς βραχιονοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που έχει ως στόχο να βελτιώσει την εμφάνιση της περιοχής του βραχίονα (μπράτσο). Η χαλάρωση του δέρματος στα μπράτσα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες. Εμφανίζεται συνήθως κατά την τέταρτη δεκαετία, σαν συνέπεια της φυσικής φθοράς του οργανισμού. Είναι όμως δυνατό να εμφανιστεί και σε νεότερες ηλικίες μετά από μεγάλη απώλεια βάρους.

Σε ποιους απευθύνεται η ανόρθωση βραχιόνων;

Η ανόρθωση βραχιόνων απευθύνεται σε γυναίκες που παρουσιάζουν υπερβολική χαλάρωση στα μπράτσα, σε τέτοιο βαθμό που επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία τους και λειτουργεί περιοριστικά ως προς τις επιλογές στην εμφάνισή τους.

Τι μπορεί να επιτύχει η υποψήφια μετά την ανόρθωση βραχιόνων;

 Μετά την επέμβαση για ανόρθωση βραχιόνων:

  • το επιπλέον δέρμα που έχει προκαλέσει την χαλάρωση, εξαφανίζεται
  • το περιττό λίπος, ελαχιστοποιείται
  • βελτιώνεται θεαματικά η εμφάνιση της περιοχής, άρα ενισχύεται η αυτοπεποίθηση της γυναίκας

Ανόρθωση βραχιόνων : Σύγκριση μεθόδων 

Παλαιότερα ο πλαστικός χειρουργός, κατά την ανόρθωση βραχιόνων, έκανε μία τομή στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα που ξεκινούσε από το ύψος της μασχάλης και έληγε στον αγκώνα. Μέσω αυτής αφαιρούσε την περίσσεια του λίπους και του δέρματος που συγκεντρωνόταν στην περιοχή. Σήμερα στην πλειονότητα των περιπτώσεων εφαρμόζεται μία νέα τεχνική στην οποία συνδυάζεται η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος με τη λιποαναρρόφηση. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι η τομή που ανοίγεται είναι πολύ μικρότερη, αφορά μόνο την περιοχή της μασχάλης και δεν είναι εμφανής. Σε ασθενείς με εξεσημασμένη χαλάρωση δέρματος ακόμα και κοντά στην περιοχή του αγκώνα, αναγκαστικά χρησιμοποιούμε ακόμα την τεχνική με την μεγάλη τομή, πάντα μαζί με PAL λιποαναρρόφηση για να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Ανόρθωση βραχιόνων : Ποια είναι η διαδικασία;

Αρχικά εφαρμόζεται P.A.L. λιποαναρρόφηση για να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα λίπους και να μειωθεί ο όγκος των βραχιόνων. Έπειτα ανοίγεται μία τομή στην περιοχή της μασχάλης και αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος ώστε ο βραχίονας να αποκτήσει  το επιθυμητό σχήμα.

Ανόρθωση βραχιόνων : Τι είδους αναισθησία γίνεται και πόση είναι η διάρκεια της επέμβασης;

Στην ανόρθωση βραχιόνων δεν απαιτείται γενική αναισθησία. Η επέμβαση γίνεται με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης και η διάρκειά της είναι περίπου δύο ώρες.

Μετά την ανόρθωση βραχιόνων η ασθενής θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο;

Μόλις συνέλθει από τη μέθη, κατά προσέγγιση δύο ώρες μετά την επέμβαση, η ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει σπίτι.

Η ανόρθωση βραχιόνων συμβάλλει στην απόκτηση πιο αδύνατων μπράτσων;

Η ανόρθωση βραχιόνων είναι μια επέμβαση που πραγματοποιείται για να βελτιώσει τη χαλάρωση του δέρματος. Αν κάποιος επιθυμεί να αδυνατίσει, θα πρέπει να αφαιρεθεί το τοπικό λίπος με τη μέθοδο της PAL λιποαναρρόφησης. Η συγκεκριμένη μέθοδος επιφέρει βελτίωση και σε μέτριου βαθμού χαλάρωση. Αναλόγως της έκτασης του προβλήματος ο πλαστικός χειρουργός θα χρησιμοποιήσει τη μία ή την άλλη μέθοδο ή και συνδυασμό αυτών για να επιτύχει ένα άψογο αποτέλεσμα.

Ανόρθωση βραχιόνων : Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα, αρκεί βέβαια να μην υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο σωματικό σας βάρος.

Μπορεί να δημιουργηθούν επιπλοκές κατά την ανόρθωση βραχιόνων;

Στην συγκεκριμένη επέμβαση οι επιπλοκές είναι εξαιρετικά σπάνιες. Ωστόσο είναι δυνατό να εμφανιστούν κάποιες παρενέργειες όπως το να αργήσει να επουλωθεί η τομή ή να παρουσιαστεί  εντοπισμένη φλεγμονή σε τμήμα της μετεγχειρητικής ουλής.

Είναι επώδυνη η ανόρθωση βραχιόνων;

Η ανόρθωση βραχιόνων δεν συγκαταλέγεται στις επώδυνες επεμβάσεις. Η ασθενής δεν θα αισθάνεται πόνο μετεγχειρητικά, το μόνο που θα νιώθει είναι ένα ελαφρύ τράβηγμα. Υπάρχει επίσης πιθανότητα εμφάνισης οιδήματος στην περιοχή, το οποίο όμως θα υποχωρήσει σε λίγες ημέρες.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει η ασθενής μετά την ανόρθωση βραχιόνων;

Την επόμενη ημέρα θα πρέπει να έλθει ξανά στο νοσοκομείο για να αφαιρεθούν οι παροχετεύσεις. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει η ασθενής είναι να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του γιατρού σχετικά με τον καθαρισμό του τραύματος και να φοράει έναν ειδικό επίδεσμο για τον επόμενο μήνα.

Μετά την ανόρθωση βραχιόνων η ασθενής θα αργήσει να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες;

Ο χρόνος ανάρρωσης ποικίλει από ασθενή σε ασθενή. Τις πρώτες ημέρες το άτομο θα πρέπει να είναι προσεκτικό στις κινήσεις του. Μετά από μία εβδομάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην εργασία του. Καλό θα ήταν να αποφύγει να σηκώνει βάρη για 15 με 20 ημέρες και την έντονη άσκηση για ένα μήνα.